«Очільнику» відділу поліції на Харківщині загрожує 15 років ув’язнення

Чоловік виявився колаборантом.

Колаборант отримав від окупантів дві посади.

До Київського районного суду Харкова передали обвинувальний акт щодо 49-річного мешканця Балаклії, який працював на російських окупантів. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, під час окупації Балаклії чоловік перейшов на бік загарбників. У червні 2022 року він влаштувався «исполняющим обязанности начальника Балаклейского отдела полиции Изюмского района Управления внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области».

На цій посаді чоловік приймав на роботу нових працівників, затверджував документи, організовував службу та матеріально-технічне забезпечення підлеглих, брав участь у нарадах окупантів.

Згодом окупанти дали чоловіку нову посаду — «исполняющего обязанности начальника Балаклейского территориального управления Изюмской ВГА Харьковской области».

«Він організовував роботу управління, формував кадровий резерв і забезпечував виконання планів робіт», — розповіли в прокуратурі.

Після контрнаступу Збройних сил України чоловік намагався втекти в «ЛНР». Його затримали у Куп’янську.

Обвинувальний акт щодо чоловіка сформували за ч. 5, ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Йому загрожує від 12 до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. Обвинувачений перебуває під вартою.

Як писав KharkovNEWS.info, 53-річний мешканець Куп’янська працював «дільничим інспектором» в окупантів. Його судитимуть у Дніпропетровській області.

Джерело

Новости Харькова