Німеччина передала 15 генераторів громадам Харківщини

У Харківській області є попит на такі генератори.

Генератори можуть передати до «пунктів незламності», медзакладів або підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Німецький фонд Blau Gelbes Kreuz передав 15 генераторів до громад Харківської області. Потужність одного генератора складає 2,8 кіловата. Генератори розподілять у залежності від потреб громад. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

«У нас є попит на такі генератори. Це якісні пристрої, й вони можуть забезпечити безперервну подачу електроенергії як у «пунктах незламності», так і в закладах охорони здоров’я чи ДСНС», — сказав заступник голрви ХОВА Михайло Харнам.

За інформацією ХОВА, фонд Blau Gelbes Kreuz допомагає Харківщині від початку війни. Раніше він передавав продукти та побутову хімію.

Фото: ХОВА

Як писав KharkovNEWS.info, наприкінці грудня американський бізнесмен Говард Баффет купив для Харківської області 19 потужних генераторів. Генератори розподілили серед громад, у тому числі на деокупованих територіях. У першу чергу їх установили у лікарнях та на об’єктах критичної інфраструктури.

Джерело

Новости Харькова