Не в усіх школярів Харківської області канікули розпочнуться вчасно

Весняні канікули розпочнуться за тиждень.

Весняні канікули триватимуть тиждень.

Більшість школярів Харківської області піде на канікули з понеділка 27 березня. Вони відпочиватимуть до неділі 2 квітня. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації з посиланням на департамент науки та освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Харківщині відновили навчання

Однак деякі громади відправлять дітей на канікули пізніше. Школярі Шевченківської й Нововодолазької громад відпочиватимуть з понеділка 3 квітня по неділю 9 квітня. Учнів Куп’янської громади відпустять на канікули з п’ятниці 14 квітня по вівторок 18 квітня. Курилівська громада на канікули не піде.

«Різниця зумовлена тим, що в цих громадах навчання стартувало пізніше. Крім того, у Курилівській сільській громаді розпочали освітній процес 1 березня, тому канікули не передбачені. А у Дворічанській селищній громаді у зв’язку з бойовими діями навчання ще не відновлено», — пояснили у ХОВА.

Загалом у Харківській області у дистанційному форматі проводять навчання 637 шкіл. Учителів стало майже на 1000 більше у порівнянні з кінцем 2022 року — 19 742 педагогів. На Харківщині навчаються 240 998 школярів, зокрема 14 270 одинадцятикласників.

Як писав KharkovNEWS.info, на зимові канікули більшість громад Харківської області пішла з 26 грудня. Вони тривали до 8 січня. Сім громад області шкільні канікули розпочали з 30 грудня.

Джерело

Новости Харькова