Національний банк Австралії запускає стейблкоїн на базі Ethereum

Стейблкоїн – це криптовалюта з фіксованим стійким курсом, яка підтримується фіатною валютою, цінними металами чи паперами. Один із найбільших банків Австралії вирішив запустити власний стейблкоїн на базі блокчейну Ethereum., з фахівцями моніторингового сервісу Scanbit розглянемо що це означає і навіщо це робиться

Запуск стейблкоїн в Австралії від банку National Australia Bank (NAB)

National Australia Bank (NAB) – це один із найбільших австралійських банків, які входять до списку «великої четверги». Вони планують запустити стейблкоїн, який буде прив’язаний до австралійського долара. Розробка стейблкоина складає основі блокчейна Ethereum.

Створена монета буде забезпечена австралійським доларом – 1 стейблкоїн дорівнюватиме 1 австралійському долару. Якась аналогія USDT, яка підтримується американським доларом. Коли австралійського стейблкоїна буде вперше випущено в обігу, монета матиме прописану вартість. При початковому випуску в обіг дана монета матиме вартість, примірну еквіваленту самому австралійському долару.

Якщо це станеться, то Національний банк Австралії стане другою з фінансових установ країни, яких це торкнеться. Це пов’язано з тим, що NAB є членом Резервного банку Австралії.

18 січня 2023 року вийшла стаття в Australian Financial Review, де розглядали питання запровадження стейблкоїну в такому великому банку, який хоче надати AUDN. Відповідно до висновків досліджень прогнозується, що запуск стейблкоїну AUDN відбудеться десь у середині 2023 року. Свої плани представили всім членам, пов’язаним із фінансовою системою країни та отримали схвалення.

Це пов’язано з тим, що стейблкоїн дозволить проводити міжнародні перекази, а також буде простіше купувати та продавати кредити AFR.

У чому переваги стейблкоїнів?

Не дивно, що все більше країн і просто великих компаній зацікавлені у запуску власного стейблкоїнів. Це унікальна монета у світі криптовалют, за допомогою якої значно простіше здійснювати платежі у сфері децентралізованих фінансів, а також спрощує введення звичайних грошей у сферу криптовалютного інвестування. Крім цього, стейблкоїни забезпечують наступні переваги:

  • Стабільна вартість. Ціна на одну монету завжди дорівнює активу, до якого прив’язана, тому активно застосовується для оплати товарів та послуг.
  • Швидкість операцій. При побудові на якісному блокчейні забезпечується висока швидкість переказу коштів. Особливо актуально за великих сум.
  • Страхування ризиків. За допомогою стейблкоїнів можна диверсифікувати ризики втрати капіталу у ситуаціях, якщо зберігається у фіатній валюті. Актуально для країн із нестабільною економікою.
  • Низька волатильність. На відміну від стандартних цифрових активів, стейблкоїн може змінюватись у вартості лише на 4-5 знаку після коми – немає різких стрибків, як у випадку з тим самим Bitcoin.

Всі ці особливості роблять стейблкоїн чудовим вибором для звичайних інвесторів та великих інституційних вкладників.

Джерело

Новости Харькова