На війні загинув режисер харківського «Каламбуру»

Микита Калембет був викладачем Дитячої школи мистецтв №6.

Микита Калембет у січні 2023 року пішов захищати Україну.

На війні загинув викладач, режисер, драматург і поет із Харкова Микита Калембет. Він брав участь у розмінуванні Харківської області, потім як сапер відправився на лінію зіткнення і був щасливий тим, що захищає Україну.

«Прийшов у наш театр маленьким хлопчиком, деякий час працював викладачем. Останні роки був одним з наших драматургів. Всі ви знаєте виставу «Біжи», це його робота. В планах було ще декілька спільних проєктів, але війна поставила їх на паузу», — розповіли у театрі.

За інформацією адміністрації Шевченківського району Харкова, Микита Калембет із 2016 року був викладачем першої категорії дитячої школи мистецтв №6 (викладав акторську майстерність і сценічний рух).

Раніше, з 2012 по 2015 рік, обіймав посаду викладача акторської майстерності та помічника режисера у клубі «Дозвілля». У 2013 та 2014 роках викладав акторську майстерність, працював сценаристом і режисером мультфільмів у Харківській школі сучасних театрально-сценічних напрямків, керував театральним гуртком, був сценаристом і режисером Харківського державного будинку художньої й технічної творчості, викладачем акторської майстерності у школі фільммейкерів «Новий кадр», лауреатом молодіжної літературної премії ім. Влада Клена. Любив гітару, подорожі, фізкультуру, сценічне фехтування, акробатику, писав вірші. Також Микита Калембет викладав шахи, його позивний був «Шахіст».

Микита Калембет. Фото: Адміністрація Шевченківського району

Як писав KharkovNEWS.info, у березні 2023 року біля міста Бахмут під час виконання бойового завдання загинув випускник Харківського національного педагогічного університету ім. Г. Сковороди Сергій Городов. Він здобував освіту на історичному факультеті і випустився у 2012 році. Після закінчення університету працював учителем географії у Харківській школі з поглибленим вивченням окремих предметів №16.

Джерело

Новости Харькова