На Салтівку привезли першу партію вікон за гроші резервного фонду держбюджету

Вікнами обіцяють забезпечити квартири, у яких можна жити взимку.

Бизько 400 вікон і балконних блоків встановили в квартирах жителів Салтівки на минулому тижні. Їх оплатили бюджетним коштом.

Понад 800 квадратних метрів віконних конструкцій передали жителям Салтівського району, чиї квартири постраждали навесні від російських обстрілів, повідомили в Харківській обласній військовій адміністрації. Це перша невелика партія вікон, яку привезли в передостанній тиждень 2022 року.

«Вікна придбали на кошти з резервного фонду держбюджету, які область отримала для ліквідації наслідків бойових дій. Так, на закупівлю віконних блоків, ОСБ-плит, профнастилу і піску передбачили 180 мільйонів гривень», повідомили в ХОВА

До кінця року жителям Харкова обіцяють передати ще понад 5500 квадратних метрів вікон (це приблизно 2500 вікон) і 1600 метрів (близько 800 вікон) – мешканцям Харківського района. До цього 4800 квадратних метрів віконних блоків уже передали у Чугуївський, Куп’янський та Ізюмський райони, повідомляє офіційний сайт ХОВА. 

Нагадаємо, наприкінці листопада 2022 року «Наші гроші» писали про те, що Харківська військова адміністрація купила металопластикові вікна на 70 мільйонів по цінах, вдвоє вищих від усіх відомих цін.

Департамент житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу ХОВА 22 і 25 листопада без торгів уклав дві угоди з компанією «Екіпаж» про поставку вікон на загальну суму 70 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро». До кінця року фірма повинна поставити у Харків 8 546 квадратних метрів віконних блоків із профілю WDS. Договори не оприлюднені, тому детальні характеристики і ціна за штуку невідомі. Якщо розділити вартість угод на обсяг поставки, вийде 8 200 грн за квадрат.

На сайті виробника вікон «Екіпаж» сказано, що на ціну вікон впливають їх конфігурація (стандартна або фігурна), розмір (типовий або унікальний), склопакет (кількість камер), профіль (марка, кількість камер і ущільнювальних контурів), виробник фурнітури та віддаленість об’єкта. Нині він продає типові вікна з профілем WDS від класу «економ» до класу «преміум» за такими цінами: одностулкові з відкриванням – по 2 892-3 946 грн за квадрат, двостулкові з відкриванням – по 2 519-3 457 грн за квадрат, трьохстулкові поворотно-відкидні по 2 124-2 936 грн за квадрат. Схоже, ціни вказано без доставки.

Варто зазначити, що у вересні міськрада Бучі через торги замовила вікна для житлових будинків по 3 566 грн за квадрат без ПДВ.

Виробник вікон «Екіпаж» знаходиться у місті Первомайський Харківської області і належить Сергію та Михайлу Теплицьким, а директором є Максим Кунченко.

Джерело

Новости Харькова