На реконструкції спортмайданчиків у Харкові вкрали 2,2 мільйона гривень

Судитимуть директора підриємства-підрядника.

Підприємство не виконало обіцяних робіт, за які взяло гроші.

До Московського районного суду Харкова направили обвинувальний акт щодо директора підприємства, яке проводило реконструкцію спортивних майданчиків для воркауту у Харкові. За даними слідства, директор підписав у 2019 році 42 договори з харківським комунальним підприємством щодо такої реконструкції. Однак його підприємство провело роботи, які частково не відповідають проєктно-технічній документації.

«Згодом він вніс завідомо неправдиві відомості в акти на закриття прихованих робіт щодо бетонування фундаментів обладнання, ущільнення піском, щебенем та гранвідсівом щодо відповідності виконаних робіт у повному обсязі та відсутності відхилень від проектної документації. У дійсності виконані роботи не відповідали тим, які мали бути, а гроші на рахунок компанії-підрядника були направлені у повному обсязі. Внаслідок вчинення обвинуваченим вказаних злочинів Харківській міській раді, відповідно до розрахунків експертиз, спричинено матеріальну шкоду на загальну суму майже 2,2 млн гривень», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо директора сформували за ч. 3 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб) і ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Директору підприємства загрожує до восьми років ув’язнення.

Як писав KharkovNEWS.info, на Харківщині розкрадали гроші на закупівлі гуманітарної допомоги. Чиновники управління освіти селища Донець, яке не перебувало у тимчасовій окупації, у березні 2022 року вирішили витратити гроші на закупівлю продуктів першої необхідності. Вартість харчових продуктів завищували, а надлишкові гроші перераховували на власні картки та фіктивні підприємства.

Джерело

Новости Харькова