На Куп’янському напрямку російські командири гонять колишніх ув’язнених у м’ясні штурми

Окупанти змістили основні зусилля з Куп'янська на південь.

Росіяни використовують на Куп’янському напрямку штурмові загони. Але представників приватної компанії «Вагнер» там вже немає.

Про це розповів в ефірі телемарафону начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш. За його словами, ворог використовує інші приватні армії — наприклад, «Волки», «Ветераны» інші. Усього в Росії їх близько 40.

«Ворог постійно маневрує вздовж лінії фронту, перекидає підрозділи, проводить м’ясні штурми підрозділами «Шторм-Z» в розмірі до роти. Ідуть в атаку навіть без прикриття важкові техніки: спочатку йдуть колишні ув’язнені, представники приватних армій, а вже за ними — кадрові російські військові, яких окупаційна армія береже», — розповів Євлаш.

До приватних армій вербують переважно маргінальних людей, які мали судимість за тяжкі злочини.

Останнім часом росіяни дещо змістили акценти на Куп’янсько-Лиманському напрямку. Зараз вони зосереджують свої основні зусилля не на Куп’янську, а в районі Новоселівки та Лиману. Застосовують авіацію — як літаки, так і гелікоптери, за добу завдали 514 ударів з артилерії.

У свою чергу ЗСУ знищили більше 100 окупантів, один танк Т-80 та кілька артилерійських систем. 

«Зараз дуже активно працює наша контрбатарейна боротьба», — каже Ілля Євлаш.

Як писав KharkovNEWS.info, росіяни роблять мінно-вибухові загородження у Харківській області. Українська армія не допустила просування загарбників після їхньої активізації на Куп’янському та Лиманському напрямках і зменшила їхній наступальний потенціал.

Джерело

Новости Харькова