На кордоні Харківщини підняли український прапор

Територія поблизу кордону щільно замінована.

Бійці «Сталевого Кордону» підняли український прапор в населених пунктах Строївка та Тополі на кордоні Харківської області.

Ці села розташовані на кордоні з Росією у так званій «сірій зоні» Куп`янського району. Про це повідомили у пресслужбі Держприкордонслужби.

Як пояснили прикордонники, після деокупації Харківської області на цю територію ніхто не заходив через замінування, але зараз прикордонники проклали безпечний шлях та підняли прапор України.

Нагадаємо, рік тому під час Слобожанської операції ЗСУ звільнили від росіян більшу частину Харківської області. Під тимчасовою окупацією залишаються 29 населених пунктів у Куп`янському районі. Це менше 2% території регіону. Але росіяни намагаються повренути собі втрачені позиції і будь-що хочуть захопити Куп`янськ, закінчують формувати нову хвилю штурмових груп.

«Противник все ще зосереджує свою основну увагу у напрямку Новоєгорівки. Він хоче пробити такий собі коридор у нашій обороні саме на цьому напрямку, оскільки біля Новоєгорівки зосереджені основні панівні висоти. В подальшому противник намагатиметься «вклинитися» в нашу оборону, щоб перебити сухопутний коридор та вийти до річки Оскіл», — заявив Євлаш. 

Джерело

Новости Харькова