На Харківському напрямку росіяни намагаються здійснювати інженерне облаштування позицій — ОТУ «Харків»

За інформацією: Суспільне Харків.

БТР-4Е. Генштаб ЗСУ

На Харківському напрямку фронту окупанти намагаються здійснювати інженерне облаштування своїх позицій, але втрачають техніку.

Про це у коментарі Суспільне Харків розказав речник оперативно-тактичного угрупування "Харків" Юрій Повх.

"Не було такого дня, щоб не було атакувальних дій. Ворог постійно втрачає техніку, спецтехніку, особовий склад. Ворог намагається здійснювати інженерне облаштування своїх позицій. У розрізі "спецтехніки", яку втрачають окупанти, йдеться про РЕБ, а також інженерну техніку, яку він виганяє на ці роботи. Ця техніка знищується дронами-камікадзе. Спроби облаштування позицій відбуваються скрізь, де ворог може загнати свою техніку. Тенденція втрат — один екскаватор на день", — розказав Юрій Повх.

Український військовий. Генштаб ЗСУ

За його словами, ситуація на харківському напрямку лишається складною.

"Ворог не припиняє атакувальні дії, зокрема у Вовчанську. Він туди методично підтягує свої підрозділи, які належать 138 окремій мотострілецькій бригаді 6 армії Ленінградського округу. Ця тенденція зберігається протягом приблизно 4-5 діб. Вони не припиняють свої атакувальні дії, але отримують відсіч усіма вогневими засобами, що є у розпорядженні частин та підрозділів ОТУ "Харків". Тривають бої у міській забудові Вовчанська — тому, що там лишилося", — говорить Повх.

На інших напрямках підтримують росіяни градус напруги. Постійно ведуть артилерійські обстріли, авіаційні обстріли, але наша піхота, артилерія не сидить, склавши руки. На нашому напрямку ворог втратив приблизно 175 осіб.

Український військовий. Генштаб ЗСУ

За словами Юрія Повха, на Липецькому напрямку окупанти здійснюють заміну підрозділів, які втратили боєздатність, зокрема зафіксували переміщення 155-ї окремої бригади морської піхоти тихоокеанського флоту та 18-ї дивізії корпусу.

Юрій Повх. Суспільне Харків/Дмитро Гребінник

"Характер війни, який встановився на території анклавів, які захоплені росіянами, є таким, що навченість піхоти не має значення, оскільки вони пересуваються невеликими групами, підпадають під дію вогню артилерії, тож говорити про те, що африканський корпус, кадирівці чи ще хтось зробить тактичне диво, буде некоректно. Точаться бої. Вони в основному дистанційні, відтак, якщо говоримо про міську забудову, загальна оцінка дій ворога — йому зараз не вдається задумане", — говорить Юрій Повх.

За останню добу втрати техніки РФ не є великі: два знищені та шість пошкоджених авто, одна одиниця специфіка. Тенденція останніх тижнів говорила про те, що ворог втрачав кілька танків, від однієї до трьох броньованих машин, багато спецтехніки, дронів. Це працювали відповідні підрозділи. Ворог економить техніку, абсолютно не шкодує живу силу, яку відправляє партіями на штурми.

Новости Харькова