На Харківщині зростає захворюваність на ГРВІ та грип — дані ОВА

За інформацією: Суспільне Харків.

Суспільне Харків

Показники захворюваності на ГРВІ та грип не перевищують епідемічний поріг.

Про це 12 січня повідомив директор Департаменту охорони здоров'я ХОВА Максим Хаустов.

"У порівнянні з попереднім тижнем спостерігається зростання захворюваності на 50% приблизно. Показник захворюваності — 110,61 на 100 тис. населення. Це не перевищує показник епідпорогу — 415,6 на 100 тис. населення. Кількість шпиталізованих у порівнянні з минулим тижнем зросла на 81%", — повідомив він.

З початку епідсезону на грип та ГРВІ захворіли 31 403 людини, з них — 9487 дітей. Найвищий показник захворюваності — у Лозівському районі (213,91 на 100 тис. нас.), найнижчий — у Харкові (90,43 на 100 тис. нас.).

"В Харкові та області циркулює штам сезонного грипу H1N1, H3N2 та свинячого грипу. Можна сказати, що хворі на грип сталі тяжчі, ніж навесні 2022 року і до епідсезону. Багато дітей з супутніми патологіями", — каже директор обласної дитячої інфекційної лікарні Дмитро Кухар.

Директор обласної клінічної інфекційної лікарні Павло Нартов говорить, що з 1 січня кількість пацієнтів також збільшилася за рахунок респіраторних інфекцій.

Вакцинація від грипу на Харківщині

В ОВА та медики закликають робити щеплння від грипу: "Пік зростання захворюваності може бути до березня. Ще є час, щоб організм випрацював антитіла", — каже Максим Хаустов.

Нині в області є вакцини від грипу Vaxigrip Tetra та GC Flu, розповів директор департаменту.

Vaxigrip Tetra можна застосовувати дітям від трьох років, GC Flu — від шести місяців. Коштують вакцини від 300 до 350 гривень.

Новости Харькова