На Харківщині знову аварійно вимикають світло

В енергосистемі України — значний дефіцит потужності.

Аварійно вимикають світло у шести областях України.

Зранку 17 січня у Харківській області застосували аварійні відключення світла. Графіки погодинних відключень також діють. Про це повідомив KharkovNEWS.info начальник управління інформаційної політики та роботи зі споживачами «Харківобленерго» Володимир Скічко.

«Близько 8:00 почали діяти аварійні відключення по Харкову та Харківській області. Погодинні продовжують. Аварійні відключення вводять або через перевищення лімітів, або в енергосистемі така ситуація, коли треба знизити споживання», — сказав Володимир Скічко.

Попри потепління, споживання на Харківщині зростає. Як пояснив начальник управління інформаційної політики та роботи зі споживачами «Харківобленерго», наразі спостерігається незначне потепління, й мешканці продовжують використовувати електрообігрівачі.

«Є потепління, але воно не таке суттєве. Ми чекаємо +5, +7 градусів, тоді, думаю, це буде відчутно. Але вночі був мінус. Лише зараз 0 градусів. Це не така вже тепла погода. Тому електрообігрів зараз люди застосовують», — каже Володимир Скічко.

За інформацією національної енергетичної компанії «Укренерго», станом на 10:30 17 січня зберігається значний дефіцит потужності в енергосистемі.

«Це наслідки масованих ракетних та дронових атак по енергетичній інфраструктурі», — пояснили в «Укренерго».

Ліміти споживання передали до всіх регіонів. Шість областей перевищили ліміти, тому в них застосували аварійні відключення світла. У центральних регіонах країни є локальні відключення, але вони пов’язані з непогодою, наразі там відновлюють живлення.

Українців закликають розумно споживати електрику та не використовувати енергоємні прилади одночасно.

Як писав KharkovNEWS.info, із 16 по 22 січня у Харківській області діє новий графік погодинних відключень. У ньому є 12 черг, для кожної з них електропостачання вимикають на три години.

Джерело

Новости Харькова