На Харківщині збільшилась «сіра зона»

Території, де тривають активні бойові дії, трохи розширилась.

На Харківщині можуть оголосити чергову евакуацію.

На Куп’янському напрямку збільшується «сіра зона». Тому Харківська обласна військова адміністрація розглядає питання щодо чергового етапу евакуації, зокрема родин із дітьми. Рішення мають ухвалити на найближчому засіданні Ради оборони Харківщини. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі національного телемарафону.

«Аналізували сьогодні ті населені пункти, які знаходяться максимально близько до лінії фронту, бо, оскільки там збільшується «сіра зона». Це та територія, де ведуться активні бойові дії. І розглядали знову черговий етап евакуації, в тому числі дітей, в тому числі сімей з дітьми, маломобільних людей. І це питання ми будемо вирішувати на найближчому засідання Ради оборони області», — сказав Синєгубов.

Ворог постійно обстрілює Куп’янський напрямок з реактивних систем залпового вогню та авіації. Під обстріл потрапляє, зокрема місто Куп’янськ. Крім того, російські дрони спрямовують на мирних мешканців.

«Намагається нищити транспорту інфраструктуру і навіть б’є FPV-дронами безпосередньо по мирному цивільному населенню, не говорячи вже про ті служби, які забезпечують життєдіяльність самого міста. А на хвилиночку — там у нас у самому місті проживає біля 4000 людей, і якщо брати Куп’янську громаду, то це біля 8000 людей», — розповів Синєгубов.

За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, станом на 16:00 російські окупанти атакували позиції української армії на Куп’янському напрямку та застосовували авіацію. Некеровані авіаційні ракети запускали по селу Петропавлівка у Харківській області та дві бомби — по селу Надія у Сватівському районі Луганщини. На цьому напрямку зафіксовано влучання 15 авіабомб.

«Загалом же за сьогодні російські загарбники скинули на напрямку майже півтора десятка КАБів. На даний час, відбито п’ять ворожих атак поблизу Стельмахівки, Синьківки та Берестового», — розповіли у Генштабі.

На Харківському напрямку ЗСУ відбили шість російських атак. Ворог ішов у наступ біля Вовчанська та Липців. Станом на 16:00 два бойових зіткнення тривали у районі Липців.

Як писав KharkovNEWS.info, Росія перекидає підрозділи новоствореної армії на Харківщину. Ворог намагається компенсувати великі втрати на Харківському напрямку.

Автор: Марія Мирошниченко

Джерело

Новости Харькова