На Харківщині затримали депутата, який відповідав за охорону здоров’я в окупантів

Колаборантом виявився депутат Куп'янської райради.

Депутат наказав переобладнати українські лікарні під шпиталі окупантів.

Під час стабілізаційних заходів на деокупованій території Харківської області співробітники Служби безпеки України затримали депутата Куп’янської районної ради, який працював на російських окупантів. Про це повідомили в СБУ.

Як установило слідство, раніше депутат очолював Куп’янський відділ охорони здоров’я. Під час окупації перейшов на бік загарбників і добровільно запропонував їм свою допомогу в організації лікування поранених окупантів. Після цього отримав посаду «керівника відділу охорони здоров’я військово-цивільної адміністрації Куп’янського району рф».

«На цій «посаді» він одразу віддав вказівку «переобладнати» українські лікарні під військові шпиталі рашистів. Ексчиновник особисто розпорядився невідкладно лікувати учасників російських окупаційних угруповань, у тому числі бойовиків терористичних організацій «л/днр», — розповіли в СБУ.

Після деокупації депутат сподівався уникнути відповідальності, загубившись серед населення, однак його встановили та затримали.

Співробітники СБУ знайшли у депутата «оригінали» документів з його розпорядженнями на підтримку Росії.

Чоловіку оголосили підозру за ч. 5 ст.1 11-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Як розповіли в СБУ, під час повідомлення підозри депутат повністю визнав свою вину. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як писав KharkovNEWS.info, Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області визнав винною у колабораціонізмі депутатку Куп’янської міської ради Світлану Пасічник та призначив їй покарання — три місяці арешту з позбавленням права обіймати керівні посади у закладах освіти строком на десять років. 

Джерело

Новости Харькова