На Харківщині загинув чоловік: вибухівка здетонувала у нього в мотоциклі

Вибух стався у Балаклійській громаді.

Чоловік перевозив у люльці мотоцикла вибухонебезпечний предмет.

25 травня у селі Протопопівка у Балаклійській громаді загинув 39-річний житель, ще один чоловік отримав поранення. они їхали мотоциклом, у якому везли небезпечну знахідку.

«Детонація боєприпасу відбулась під час того, як загиблий рухався селом на мотоциклі з коляскою, перевозячи його в колясці. Чоловік загинув одразу. Також поранення отримав інший місцевий 45-ти років», — повідомили у ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області.

За інформацією голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, 45-річного чоловіка ушпиталили у середньому стані важкості.

Жителів Харківщини закликають бути максимально обережними й не брати до рук підозрілі або незнайомі предмети. Також не слід ходити в ліси, на поля, береги річок. Особливо це стосується територій, які перебували під окупацією або де тривали активні бойові дії.

У разі виявлення підозрілих предметів необхідно одразу дзвонити рятувальниками або поліцейським за номерами телефонів — 101, 102 або 112.

Як писав KharkovNEWS.info, 24 травня у селі Олександрівка Куньєвської громади (Ізюмський район) стався підрив. 33-річний чоловік знайшов на дорозі вибухонебезпечний предмет і взяв його в руки, після чого пролунав вибух. Чоловік залишився без пальців на правій руці.

Джерело

Новости Харькова