На Харківщині виявили африканську чуму

Захворіли тварини у фермера з Харківського району.

На території села ввели карантин.

У селі Федорівка Нововодолазької громади (Харківський район) виявили африканську чуму свиней. Ці тварини жили у господарстві місцевого жителя, а 26 червня у лабораторії на Полтавщині підтвердили їхню хворобу. Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Харківській області

Учора на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Харківській районній військовій адміністрації ухвалили рішення про введення карантину у Федорівці. Епізоотичним вогнищем оголосили територію господарства власника свиней.

Зоною захисту у радіусі трьох кілометрів, яка знаходиться поряд з епізоотичним вогнищем, визначили села Федорівка та Круглянка, а також прилеглі ліси та поля. До зони спостереження віднесли:

  • Мануйлове, Знам’янку, Новопросянське, Стару Водолагу, Павлівку, Бахметівку, Ординку, Пластунівку у  Нововодолазькій громаді Харківського району,
  • Яблунівку, Черемушну, Литвинівку, Брідок, Піски, Катричівку, Шийки, Данильчин Кут, Кобзарівку, Козаченківку, Зайцівку, Довжик у Валківській громаді Богодухівщини.

Як писав KharkovNEWS.info, у лютому на території Національного парку на Харківщині виявили африканську чуму. Там знайшли два трупи кабанів.

Автор: Марія Мирошниченко

Джерело

Новости Харькова