На Харківщині судитимуть лікарку, яка допомагала чоловікам отримати неіснуючі інвалідності

Жінку будуть судити.

Співробітниця лікарні допомагала пацієнтам отримувати інвалідність без проходження медогляду.

У Зміївському суді будуть розглядати справу заступниці директора однієї з лікарень у Харківській області. Слідчі встановили, що жінка вносила у медичну документацію пацієнтів недостовірну інформацію, завдяки чому пацієнти отримували неіснуючі групи інвалідності. У лікарні їх навіть не бачили і не робили медоглядів.

«Зокрема встановлено, що у березні минулого року зловмисниця, достовірно знаючи, що чоловік, який до неї звернувся, не проходив жодних медичних оглядів, внесла до офіційного документа неправдиві дані про результати огляду «хворого» у «Направленні на медико-соціальну експертну комісію (МСЕК)». У подальшому цей документ став підставою для складання комісією КЗОЗ «Обласний центр медико-соціальної експертизи» довідки про встановлення чоловіку ІІ групи інвалідності», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо жінки склали за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до трьох років обмеження волі.

Як писав KharkovNEWS.info, харків’янка за гроші допомагала ухилянтам отримати фейкові документи. Жінку затримали та оголосили їй підозру.

Джерело

Новости Харькова