На Харківщині шахрай продав чужий будинок за 200 тисяч гривень

Чоловік вже має незняту судимість.

Довірлива жертва заплатила шахраю за придбання будинку, в якому навіть жодного разу не була.

41-річний чоловік, який раніше вже неодноразово притягався до кримінальної відповідальності, у тому числі за майнові злочини, маючи незняту і непогашену судимість, знову порушив закон.

Як встановило слідство, у червні цього року підозрюваний познайомився з жінкою. Вона розповіла йому, що має на меті придбати приватне домоволодіння.

«Зловмисник швидко зорієнтувався, побачивши можливість для наживи, і повідомив, що якраз має знайомих, які продають будинок, розташований в одному із селищ Богодухівського району, за 200 тисяч гривень», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Підозрюваний повідомив потерпілій, що оскільки в будинку проживають люди, внутрішню обстановку показати немає можливості, тож показав будівлю лише з вулиці.

«У подальшому, використовуючи психологічні прийоми і маніпулюючи, шахрай під різними приводами висловлював необхідність передати йому гроші то у якості завдатку, то для переоформлення документів. Потерпіла, довіряючи «продавцю», перераховувала гроші на рахунок підозрюваного частинами», — розповіли у прокуратурі.

Таким чином зловмисник ошукав свою жертву на майже 200 тис. грн.

За процесуального керівництва Богодухівської окружної прокуратури Харківської області чоловіку повідомлено про підозру за фактом шахрайства, вчиненого повторно (ч. 2 ст. 190 КК України). Максимальна санкція статті — позбавлення волі на строк до трьох років.

Як писав KharkovNEWS.info, судитимуть харків’янина, який продавав неіснуючих цуценят

Джерело

Новости Харькова