На Харківщині рятувальники ліквідували масштабну пожежу та загоряння в екосистемах, спричинені окупантами

Через ворожі обстріли у Харкові та області сталося 6 пожеж.

За добу ворог спричинив 6 пожеж у Харківському, Чугуївському, Ізюмському, Куп’янському районах області та у Харкові.

Масштабна пожежа виникла близько 16:00 після артилерійського удару по прифронтовому населеному пункту Кругляківка Курилівської громади Куп’янського району.

Ворожі снаряди поцілили у житлову забудову, спричинивши велику пожежу на площі 600 кв.м. Горіли 3 приватні будинки і ще скільки ж надвірних забудов.

Вогнеборці ДСНС разом із добровольцями місцевого агропідприємства зі своєю пристосованою для цілей пожежогасіння технікою подолали вогонь.

Три пожежі окупанти спричинили у природних екосистемах.

В Індустріальному районі Харкова внаслідок ракетного удару загорілась суха трава на площі 2 га. Пожежу гасили протягом 1,5 годин. Також там різного ступеня руйнацій зазнали 15 гаражів у гаражному кооперативі.

У лісовому масиві поблизу Борової Ізюмського району ворожі снаряди підпалили хвойну підстилку. Вона горіла на площі 4 га. Пожежу гасили рятувальникі ДСНС та підрозділ відомчої пожежної охорони лісового господарства.

Третя пожежа сухостою зафіксована у селі Приліпка Вовчанської громади. Там він горів на площі пів гектара. Також горів приватний будинок на площі 100 кв.м.

В решті випадків пожежі трапились на території приватних маєтків. У Веселому Липецької громади горів житловий будинок на площі 50 кв.м., а у Вовчанську — гараж на площі 25 кв.м.

Як писав KharkovNEWS.info, через обстріли на Харківщині чоловік опинився під завалами. Окупанти обстріляли близько 15 населених пунктів області.

Джерело

Новости Харькова