На Харківщині проводять в останню путь командира танка та бойового медика

На війні загинули мешканці Первомайського.

Вячеславу Сахновському було 55 років, Микита Чимшита загинув у віці 25 років.

24 травня під час виконання бойового завдання біля міста Костянтинівка Донецької області загинув житель Первомайської громади Вячеслав Сахновський. Він отримав поранення, коли росіяни відкрили вогонь із реактивних систем залпового вогню. Захисник був головним сержантом, командиром танка роти батальйону забезпечення навчального процесу Військового інституту танкових військ НТУ «Харківській політехнічний інститут».

За інформацією міського голови Первомайського Миколи Бакшеєва, Вячеслав Сахновський народився 1967 року, жив у Харкові, однак переїхав у Первомайську громаду як внутрішньо переміщена особа. 21 липня 2022 року його мобілізували. Попрощаються із захисником у четвер 1 червня.

«У героя залишились дружина, мати 86 років та син-військовослужбовець, який був поранений під Херсоном. Шановна родино полеглого героя, ми низько вклоняємось перед вами за подвиги вірного сина України. Пам’ятайте та знайте, що ваш син, брат, чоловік, тато — герой», — зазначив Микола Бакшеєв.

Вячеслав Сахновський. Скрін: Микола Бакшеєв

Микита Чимшита народився 1998 року у Первомайському. Закінчив місцеву гімназію, музичну школу, згодом — Красноградський медичний коледж (спеціальність — фельдшер). У 2018 році почав працювати фельдшером із медицини невідкладних станів у Первомайському відділенні екстреної медичної допомоги.

У 2020 році закінчив Миколаївський міжрегіональний інститут розвитку людини («Фізична реабілітація») і тоді ж мобілізувався за контрактом, був бойовим медиком десантно-штурмового батальйону. Під час повномасштабної війни служив молодшим сержантом на Донбасі у 79-й окремій десантно-штурмовій бригаді. Загинув у бою 25 квітня 2022 року біля селища Ямпіль (Краматорський район). Поховають захисника у п’ятницю 2 червня.

«Війну зустрів 24 лютого 2022 року перебуваючи з зоні ООС, де з перших днів разом з побратимами давали відсіч ворогу. Зі слів побратимів, Док врятував не одне життя і до останнього мужньо виносив поранених і полеглих побратимів під час обстрілів. Від імені усіх жителів громади висловлюємо щирі співчуття  рідним та близьким загиблого Героя! Пам’ятаймо і бережімо вічну пам’ять про Микиту Чимшита, який мужньо віддав своє життя за свободу і гідність нашого народу», — написав Бакшеєв.

Микита Чимшита. Скрін: Микола Бакшеєв

Як писав KharkovNEWS.info, 29 травня у Дергачівській громаді Харківського району проводили в останню путь захисника Сергія Балаклицького. Кілька місяців він вважався зниклим безвісти.

Джерело

Новости Харькова