На Харківщині п’яне подружжя побило та пограбувало пенсіонера

Раніше пару вже притягували до відповідальності за крадіжки.

23 березня у селі Пархомівка Богодухівського району співмешканці — 34-річний чоловік та 27-річна жінка вчинили розбійний напад на літнього чоловіка.

Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, зловмисники зайшли на територію домоволодіння потерпілого. Жінка постукала у вікно. Щоби подивитися, хто прийшов, літній господар будинку вийшов на двір, але напарник зловмисниці напав на чоловіка і став бити його.

«Скориставшись тим, що літній чоловік впав та не міг чинити опору, «подружжя» проникло до будинку та винесло звідти майно своєї жертви — інструменти», — розповіли у прокуратурі.

Крім того встановлено, що цього березня чоловік встиг пограбувати свого знайомого, забравши у нього мобільний телефон, а також побити іншого приятеля, завдавши йому тілесних ушкоджень.

Обидва підозрювані раніше вже притягалися до відповідальності за крадіжки. 

Цього разу чоловік відповідатиме одразу за трьома статтями Кримінального кодексу. Йому та жінці повідомлено про підозру за фактом розбою, поєднаного з проникненням до житла та насильством, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 187 КК України). Співмешканець підозрюється ще й у нанесенні легких тілесних ушкоджень та грабежі (ч. 1 ст. 125, ч. 4 ст. 186 КК України).

За клопотанням прокурорів їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Як писав KharkovNEWS.info, харківського розбійника засудили до восьми років тюрми за пограбування магазинів

Джерело

Новости Харькова