На Харківщині можуть знову оголосити примусову евакуацію

Примусову евакуювати можуть розпочати щодо дітей.

Залишатися у кількох населених пунктах неподалік лінії фронту небезпечно.

У Харківській обласній військовій адміністрації розглядають рішення щодо можливої примусової евакуації із декількох населених пунктів. Йдеться про евакуацію сімей із дітьми у селах, які постійно обстрілюють російські окупанти. Рішення можуть винести на розгляд Ради оборони Харківської області.

«З останньої нашої сесії ситуація по Харківській області на лінії фронту не змінилася. Так само ідуть активні бойові дії на Куп’янському напрямку. Ворог щодня обстрілює населені пункти, які знаходяться на прикордонні. Це і північ, північно-східний, і Вовчанський напрямок. Наразі ми продовжуємо працювати над посиленням обороноздатності нашої області, фортифікаційними спорудами, взаємодією з нашими військовими формуваннями. Так само ми наразі розглядаємо, щоб винести на Раду оборони області рішення щодо можливої примусової евакуації дітей з декількох населених пунктів — саме з тих, які знаходяться постійно під обстрілами. На жаль, ті населені пункти, які досі вважалися спокійними, так само ворог почав їх обстрілювати з усіх видів озброєння, в тому числі авіаційними ударами», — повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов на сесії Харківської обласної ради 1 червня..

Як писав KharkovNEWS.info, 9 травня Олег Синєгубов повідомив, що з лінії фронту на Харківщині евакуювали всіх дітей. В інших населених пунктах, які перебувають під загрозою обстрілів із боку російських окупантів, ухвалюють рішення щодо обов’язкової евакуації родин із дітьми. У таких населених пунктах більшість мешканців виїхала, однак залишаються кілька родин із дітьми. При цьому, на той час примусової евакуації родин із дітьми не було, оскільки людей вдавалося умовити виїхати.

Джерело

Новости Харькова