На Харківщині кількість школярів зменшилась на 20 тисяч

До освітнього процесу готують 664 заклади загальної середньої освіти.

Торік кількість школярів була більшою.

Розпочати освітній процес 1 вересня готуються 1603 заклади освіти Харківської області, де будуть навчатися понад 330 000 здобувачів освіти. Зокрема, у 703 закладах дошкільної освіти навчатимуться близько 50 000 дітей, у 664 закладах загальної середньої освіти — 220 000 учнів. Для офлайн-навчання заклади освіти повинні мати захисні споруди, які відповідають усім державно-будівельним нормам. Однак у регіоні переважатиме дистанційний формат навчання.

«Ми можемо проводити офлайн-навчання виключно за умови наявності в навчальному закладі в незалежності від форми власності (або це дошкільний навчальний заклад, або це школа, вищій навчальний заклад), там має бути захисна споруда. Тобто укриття у вигляді саме захисної споруди. Поки що офіційно жоден навчальний заклад у нас не звернувся із рішенням щодо офлайн-навчання або навіть змішаної форми навчання. Тому у нас буде передувати онлайн. Однак, не зважаючи на це, всі 330 000 наших дітей, школярів та студентів будуть охоплені освітніми послугами, так, онлайн, однак ми будемо і надалі працювати щодо створення безпечної освітньої мережі», — сказав в ефірі національного телемарафону голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У ХОВА уточнили: про плани розпочати навчання у змішаному форматі повідомили п’ять закладів вищої освіти та 12 закладів професійної освіти.

Зазначимо, у минулому навчальному році у школах Харківської області дистанційно навчалися 240 998 учнів. Таким чином, цьогоріч планують навчатися на 20 998 дітей менше.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові дитсадки працювати не будуть. У метро зможуть навчатися близько 30% школярів, це, у першу чергу, молодша школа.

Джерело

Новости Харькова