На деокупованій Харківщині бракує вчителів, до викладання залучають студентів

Під час окупації багато педагогів виїхали з громад.

У деокупованих містах та селах не вистачає вчителів.

У звільнених громадах відновлюють дистанційне заняття у школах, але всюди не вистачає вчителів. З початку війни школи недорахувалися майже 3000 педагогів. До 24 лютого в області було 21 525 вчителів, зараз їх лише 18 574.

В обласному Департаменті освіти та науки вирішили залучити до уроків студентів та викладачів педагогічних університетів.

Шкільні дисципліни викладають 44 студенти педагогічного університету імені Сковороди та 16 представників Харківської гуманітарно-педагогічної академії. Вони проводять уроки з української мови та літератури, математики, хімії, географії, історії і права, біології, англійської та німецької мови. 

Через обстріли не у всіх звільнених громадах діти можуть навчатися.

«У Вовчанській громаді нараховується 18 закладів загальної середньої освіти, з них шість запрацювали з 1 грудня дистанційно», — наводять приклад у Харківській обласній військовій адміністрації.

Як писав KharkovNEWS.info, у селі Гонтарівка Чугуївського району школярі збудували курінь з палок та поліетилену в єдиному місці, де є інтернет, щоб відвідувати онлайн-уроки.

Джерело

Новости Харькова