На Буковині впіймали жителя Харківщини, який хотів утекти до Румунії

Чоловік їхав в автівці разом з іншими ухилянтами.

Житель Чернівецької області віз ухилянтів до кордону та обіцяв показати шляхи втечі.

Днями на Буковині прикордонникам повідомили про пересування двох автомобілів із вісьмома чоловіками. Автівки зупинили на ділянці прикордонного відділу «Мамалига» (Чернівецька область). Як з’ясували прикордонники, пасажирами були ухилянти з кількох областей України. Один із чоловіків, місцевий житель, хотів відвезти їх до кордону з Румунією та надати подальший маршрут в обхід пунктів пропуску. Серед ухилянтів був житель Харківщини.

«Решта затриманих, жителі Чернівецької, Івано-Франківської, Запорізької, Херсонської, Харківської та Київської областей, заплатили за таку поїзду від 5 до 10 тисяч доларів США. Відносно них складені матеріали про адміністративне правопорушення. В ході подальшої роботи прикордонники встановили й інших осіб, причетних до протиправної схеми», — розповіли у Державній прикордонній службі України.

Прикордонники наклали штраф за ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Інформацію вже внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Як писав KharkovNEWS.info, у горах знайшли тіло жителя Харківщини, який хотів втекти за кордон. Чоловіка розшукували з осені.

Автор: Марія Мирошниченко

Джерело

Новости Харькова