На будівлі ліцею з’явилася табличка з іменем Дані Дідіка

Табличку встановили на фасаді 11-го ліцею.

Табличку замінили за місяць після перейменування закладу освіти.

22 березня на фасаді будівлі Харківського ліцею №11 з’явилася табличка із новою назвою, де вказано, що ліцей носить ім’я Дані Дідіка. Інформацію про це KharkovNEWS.info підтвердила директорка ліцею Світлана Проценко.

Зазначимо, фото з новою табличкою на 11-му ліцеї опублікували у Telegram-каналі «Деколонізація. Україна». 

«Україна. Міністерство освіти і науки України. Харківська міська рада. Комунальний заклад «Харківський ліцей №11 імені Данила Дідіка Харківської міської ради», — написано на табличці.

Як розповів KharkovNEWS.info керівник проєкту «Деколонізація. Україна» Вадим Поздняков, він звернувся до Харківської міської ради близько двох тижнів тому з запитом щодо нової назви.

«Кілька тижнів тому я надіслав звернення на міську раду. Звернення було щодо того, щоб вони замінили стару на нову, щоб була табличка з іменем Дані Дідіка. Сьогодні виконання підтвердили. Вони надіслали скан», — пояснив Поздняков.

Як писав KharkovNEWS.info, на сесії Харківської міськради 25 січня 2023 року харківський міський голова Ігор Терехов дав доручення секретарю міськради Олександру Новаку та голові департаменту освіти Ользі Деменко підготувати проєкт рішення про перейменування харківської школи №11 на честь Дані Дідіка.

За місяць, на засіданні топонімічної комісії, директорка департаменту освіти Ольга Деменко зазначила, що присвоєння імен закладам освіти є радянською традицією, тому цього потрібно позбутися та вшановувати героїв по-іншому. У школах запропонували зробити музеї або меморіальні кімнати. 

Після цього Терехов знову заявив, що школа №11 буде перейменована на честь Дані Дідіка.

28 лютого на позачерговій сесії Харківської міської ради ухвалили рішення щодо перейменування комунального закладу «Харківська спеціалізована школа I-III ступенів №11 із поглибленим вивченням окремих предметів» на комунальний заклад «Харківський ліцей №11 ім. Данила Дідіка».

Джерело

Новости Харькова