Мовний омбудсмен зробив попередження голові громади на Харківщині

Тарас Кремінь звернувся до Олександра Гололобова.

Олександр Гололобов веде сторінку у Facebook російською мовою.

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь попередив голову Малоданилівської територіальної громади Олександра Гололобова про відповідальність за використання недержаної мови. Про це Гололобов повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Отримав листа від уповноваженого з питань державної мови, який надав роз’яснення, що сторінка в Фейсбук — офіційне джерело, де публікації повинні бути державною мовою. У разі невиконання — до мене будуть застосовані репресії», — розповів Гололобов.

Голова Малоданилівської територіальної громади запевнив, що любить державну мову України, й перейде на неї у соціальній мережі. Чому раніше використовував російську мову, Гололобов не пояснив.

«Українську мову люблю, поважаю закони України, тому публікації на цій сторінці будуть на українській мові. Дякую Тарасу Креміню за роз’яснення», — зазначив Гололобов.

Як писав KharkovNEWS.info, 24 листопада уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь виніс постанову, за якою мер Харкова Ігор Терехов повинен сплатити штраф у розмірі 3400 гривень. Мовний омбудсмен оштрафував харківського міського голову за спілкування недержавною мовою в ефірі телемарафону та у зверненнях до харків’ян.

Ігор Терехов заявив, що офіційно говоритиме українською мовою, з харків’янами — російською. Штраф пообіцяв сплатити.

Джерело

Новости Харькова