Модернізований російський БТР знищили у Харківській області

Також удалося ліквідувати 48 загарбників.

На сході щодня тривають інтенсивні бої.

Російські окупанти використовують різне озброєння. Минулої доби на сході загарбники понад 1000 разів завдали вогневого ураження по позиціях українських захисників. Ситуація на Лимано-Куп’янському напрямку є динамічною. Учора там сталося три бойових зіткнення, росіяни 19 разів застосовували авіацію. Загарбники намагаються знайти слабкі місця в обороні Збройних сил України, їм це не вдається. Українські військові за добу вбили 48 окупантів на цьому напрямку та знищили техніку ворога. Про це повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі національного телемарафону.

«Нам удалося знищити один «БТР-82А», один із досить непоганих зразків російського військово-промислового комплексу. Також дві бойові броньовані машини, одну 152-міліметрову установку «Мста-С» самохідну та ще один «Піон» 2С7. Тобто можемо говорити про досить непогані результати як наших безпілотних літальних апаратів, так і контрбатарейної боротьби. Ви бачите, які цифри, завдають щоденно наші захисники по противнику таких значних, суттєвих втрат», — зазначив Євлаш.

Учора Ілля Євлаш повідомляв, що на Куп’янському напрямку росіяни значно зменшили наступальні операції, що було пов’язано із їхнім перегрупуванням, однак сьогодні там сталося вже три бойових зіткнення. Як пояснив Євлаш, такою є тактика загарбників. Вони можуть використати тисячі боєприпасів, шукаючи слабкі місця ЗСУ, потім від зіткнень відмовляються, й знову проводять їх.

«Час від часу противник продовжує таку тактику. Інколи він відмовляється від бойових зіткнень, а продовжує застосовувати інтенсивну артилерію, наносячи вогневе ураження десятками тисяч боєприпасів по позиціях наших захисників, намагаючись таким чином змусити нас відступити або просто руйнувати наші оборонні укріплення. Так, він час від часу змінює, шукає, наприклад, такі напрямки, як от раніше він намагався пробитися поблизу Новоєгорівки, і зараз перемикається, наприклад, на Серебрянське лісництво також, намагається шукати на Сватівському напрямку слабкі ділянки, проте безуспішно. Він постійно маневрує, постійно намагається перекидати свої сили, також підтягувати резерви. Тобто кожен раз він намагається якось шукати, проте безуспішно», — сказав Євлаш.

Як писав KharkovNEWS.info, Росія після втрат перекидає на Куп’янський напрямок колишніх в’язнів. Там воюють регулярні війська окупантів, мобілізовані та колишні в’язні. На час ротації інтенсивність обстрілів поки не відновили, оскільки досі не набрали особовий склад у необхідній кількості. 

Джерело

Новости Харькова