Місто на Харківщині хоче нову назву

Мешканці можуть пропонувати варіанти нової назви міста.

Остаточне рішення щодо надання нової назви Первомайському ухвалить Верховна Рада України.

Місто Первомайський (Лозівська громада) планують перейменувати. Для цього у місті проведуть громадське обговорення, його запустять незабаром. Про це повідомив первомайський міський голова Микола Бакшеєв.

«Найближчим часом буде розгорнена кампанія щодо обрання нової назви місту. Після відбору варіантів голосування буде проходити у два тури. У другий тур пройдуть найбільш рейтингові назви. Свої варіанти надсилайте на адресу міської ради та через наші ресурси. Остаточне рішення буде ухвалюватися Верховною Радою України», — сказав Бакшеєв.

Нагадаємо, 12 січня на позачерговій сесії Первомайської міської ради ухвалили рішення про перейменування 22 вулиць у громаді. Зокрема, позбулися вулиць Пушкінських та Первомайських. У громаді з’явилися вулиці, зокрема, Козацька, Академічна, Григорія Сковороди, Захисників і Приміська.

Як зазначив мер Первомайського Микола Бакшеєв у своєму відеозверненні 13 січня, вносити зміни у документи через перейменування вулиць мешканцям громади не потрібно.

«Учора відбулося онлайн-засідання позачергової сесії міської ради. Серед прийнятих рішень — перелік нових назв вулиць нашої громади, які підпали під закон про «Декомунізацію». Зміна назв не тягне за собою зміну будь-яких документів чи додаткових витрат. Нові документи будуть видаватися зі зміненими назвами», — сказав Бакшеєв.

Джерело

Новости Харькова