Мінсоцполітики попередило про шахраїв, які пропонують неіснуючу допомогу

Шахраї перехоплюють дані платіжних карток.

Міністерство соціальної політики України попередило українців про шахраїв, які діють під виглядом іноземних партнерів та пропонують отримати неіснуючі види допомоги.

Зловмисники використовують вебресурси, які виманюють реквізити платіжних карток. Такі сайти імітують українські банки. Коли користувачі переходять за посиланням та вводять дані для входу в онлайн-банкінг, ці дані перехоплюють шахраї. Про це повідомили у Мінсоцполітики.

«Для отримання допомоги шахраї пропонують перейти за посиланням та ввести дані для входу в онлайн-банкінг, які зрештою потраплять до злодіїв. При цьому зловмисники використовують фішингові сайти, які імітують популярні українські банки», — пояснили у Міністерстві соцполітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Харківщині шахраї ошукали жінку, яка звернулася по грошову допомогу

Аби не потрапити до рук шахраїв, Мінсоцполітики радить довіряти лише офіційним ресурсам (сайт Мінсоцполітики, платформа єДопомога), не вводити реквізити своїх банківських карт на незнайомих або підозрілих сайтах. При помилковому введенні даних на шахрайському сайті слід негайно заблокувати платіжну картку.
 

Джерело

Новости Харькова