Мешканка Куп’янська працювала у «податковій» окупантів

Жінці заочно оголосили підозру.

Жителька Куп’янська влаштувалася у так звану «податкову службу Харківської області».

Слідчі заочно оголосили підозру у державній зраді мешканці міста Куп’янськ, яка працювала на російських окупантів. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Як установило слідство, жінка є головним державним інспектором Куп’янського сектору організації роботи організаційно-розпорядчого управління Головного управління Державної податкової служби у Харківській області. Вона добровільно погодилася на співпрацю із загарбниками.

Спочатку жінку пройшла співбесіду та атестацію, потім офіційно працевлаштувалася у незаконний орган окупантів — так звану «податкову службу Харківської області» у Куп’янську.

«Серед її основних завдань було адміністрування платежів, що призвело до надходження грошей у фінансові фонди окупаційної влади», — розповіли в прокуратурі.

Підозру жінці сформували за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Як писав KharkovNEWS.info, у листопаді правоохоронці затримали старшого державного інспектора Куп’янської Державної податкової інспекції, яка працювала в окупаційній адміністрації «старшим спеціалістом торговельно-промислового відділу» та збирала данину з підприємців. 

Джерело

Новости Харькова