Мешканець Харківщини майже пів року працював старостою на окупантів

Чоловікові оголосили підозру.

«Старості» загрожує до десяти років тюрми.

Слідчі оголосили підозру 56-річному чоловіку, який з 22 квітня по 9 вересня працював старостою села Просянка (Куп’янський район), яке перебувало під окупацією. Про це повідомив начальник слідчого управління Головного управління Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

«Перша підозра слідчих воєнного відділу колаборанту-«старості». Слідчі разом з оперативниками УСР [управління стратегічних розслідувань — ред.] та під процесуальним керівництвом прокуратури встановили 56-річного Сергія, який підозрюється в колабораційній діяльності», — розповів Сергій Болвінов.

Підозру чоловікові сформували за ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття посади у незаконних органах влади) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі. 17 грудня суд ухвалив рішення про взяття підозрюваного під варту без права внесення застави.

Як писав KharkovNEWS.info, 8 грудня співробітники Служби безпеки України затримали у Києві колишню голову Куп’янської районної державної адміністрації Сніжану Чернову, яка під час окупації співпрацювала з російськими окупантами. Жінка хотіла виїхати до Євросоюзу.

Джерело

Новости Харькова