Мешканців Лозової просять не користуватися ліфтами

Під час відключення електропостачання у ліфтах застрягають люди.

Жителів Лозової просять обмежити користування ліфтами.

У місті Лозова під час відключення електрики у ліфтах одночасно застрягають від 3 до 17 людей. Про це повідомили у Лозівській міській раді з посиланням на директора комунального підприємства «ЖУК» Володимира Бреуса.

«Організація, яка здійснює експлуатацію ліфтів реагує на виклики оперативно. Додатково виділено транспорт та чергові.  На щастя жодного випадку пов’язаного з негативними наслідками не було. Та є великий ризик для безпеки населення під час знеструмлень», — пояснили у міськраді.

Відключати ліфти у місті почали з початку війни. Ліфти вмикали у деяких випадках — коли потрібно було підняти людину з інвалідністю або занести вантаж. Наразі ліфти працюють, однак управителі багатоповерхових будинків вирішують питання, чи потрібно задля безпеки мешканців зупинити роботу ліфтів.

Як пояснили у Лозівській міськраді, тривале відключення ліфтів може призвести до проблем надалі, коли потрібно буде їх запускати. Крім того, з ліфтів можуть викрасти обладнання. Однак під час знеструмлення є загроза для безпеки мешканців, які застрягають у ліфтах.

«Управителі подальшу експлуатацію ліфтів у багатоповерхівках вирішать спільно після обговорень.  Наразі просять мешканців максимально обмежити користування ними, дбати про свою безпеку», — зазначили у Лозівській міській раді.

Нагадаємо, з понеділка 12 грудня у Харківській області діє новий графік погодинних відключень світла. У документі — 12 черг. Світло у кожної групи споживачів вимикають на три години на день, яко немає аварійних відключень.

Джерело

Новости Харькова