Мешканцям Харківщини обіцять швидко купити дрова на 66 мільйонів гривень

Також дрова передасть "Укрзалізниця".

На кожне домогосподарство, власники якого зробили заявку, видадуть по три кубометри дров.

Наразі триває реалізація першої субвенції у сумі понад 66 мільйонів гривень на закупівлю деревини для мешканців Харківської області, половину вже витратили. Протягом тижня реалізують її, а також додаткові 20 мільйонів гривень на закупівлю дров. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації з посиланням на заступника голови ХОВА Євгена Іванова.

«Відповідно до розрахунків, кожне домогосподарство отримує в середньому 3 кубічні метри деревини. Впродовж поточного тижня перша субвенція та додаткова будуть реалізовані», — розповів Євген Іванов.

Як повідомили у ХОВА, 480 кубометрів дров передасть «Укрзалізниця». Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів України. Дрова вже заготовили, вони готові для доставки на Харківщину.

«Завдяки своїм логістичним маршрутам «Укрзалізниця» зможе найближчими днями доставити деревину, де це дозволяє стан шляхопроводів», — сказав Іванов.

Нагадаємо, у першу чергу дрова надають соціально незахищеним верствам населення, які проживають у постраждалих від бойових дій та звільнених від окупантів населених пунктах Харківщини. На сьогодні мешканці деокупованих територій отримали 10 000 кубометрів дров.

За інформацією ХОВА, найбільша дров потребують жителі Золочівської, Вовчанської, Ізюмської та Куп’янської громад.

Як писав KharkovNEWS.info, у жовтні Харківська область отримала  66,6 мільйона гривень на закупівлю та доставку дров споживачам. У листопаді Кабмін ухвалив рішення про перерозподіл 20 мільйонів гривень субвенції для придбання Харківською обласною військовою адміністрацією дров.

Джерело

Новости Харькова