Мешканця Харківської області осудили на 13 років тюрми за вбивство жінки

Чоловік убив жінку ножем, після чого скинув тіло жінки у вигрібну яму.

Чоловік визнав вину частково.

Лозівський суд Харківської області визнав винним 51-річного мешканця села Яковлівка, який убив жінку. Чоловікові призначили покарання у вигляді 13 років ув’язнення. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, вбивство сталося 25 грудня 2022 року у будинку в селі Яковлівка (Лозівський район). Чоловік посварився зі співмешканкою, після чого узяв кухонний ніж і вдарив жінку у грудні клітину. Постраждала померла. Чоловік намагався приховати вбивство і скинув тіло жінки у вигрібну яму на території домоволодіння. У суді обвинувачений повністю не визнав своєї вини.

«Під час судового розгляду обвинувачений визнав вину лише частково. Чоловік пояснив, що під час сварки жінка замахнулась на нього ножем. За його словами, коли він намагався забрати ніж у неї, то випадково повернув лезом у бік потерпілої, а жінка, похитнувшись, сама напоролась на ніж», — розповіли у прокуратурі.

Чоловіка визнали винним за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Вирок поки не набрав чинності, оскільки триває строк на апеляційне оскарження.

Нагадаємо, 51-річного мешканця Яковлівки затримали наступного дня після вбивства жінки. Йому загрожувало до 15 років позбавлення волі.

Як писав KharkovNEWS.info, 40-річного мешканця Лозової засудили на десять років за вбивство знайомого. Вбивця завдав чоловіку 30 ударів руками, ногами, стільцем і ножем у грудні 2022 року.

Джерело

Новости Харькова