Мешканці села на Харківщині влаштували пожежу та знеструмили 200 будинків

Люди підпалили сміття.

Через пожежу пошкоджений електрокабель.

У понеділок 10 квітня мешканці села Пришиб, розташованому в Ізюмському районі, підпалили сміття по вулиці Панченка, через що сталася пожежа. Вогонь пошкодив близько 100 метрів електричного кабелю. Унаслідок пожежі 200 домоволодінь залишилися без світла. Про це повідомили у Донецькій селищній територіальній громаді.

«Дуже прикро, що не так давно лише вдалося налагодити електропостачання і знову необхідно проводити відновлювальні роботи! Особливо враховуючи те, що війна не скінчилася, а люди власноруч нанесли таку шкоду. Вкотре нагадуємо, що спалювати сміття, суху рослинність, гілки, тощо заборонено», — зазначили у Донецькій громаді.

Нагадаємо, електропостачання у Донецькій селищній територіальній громаді відновили наприкінці жовтня 2022 року. Через збройну агресію Росії там були пошкоджені лінії електропередач.

Як писав KharkovNEWS.info, через людську недбалість та навмисне випалювання сухої рослинності або спалювання сміття на Харківщині виникають пожежі. 25 березня у Харківській області сталося 89 пожеж, 77 із них — у природних екосистемах та на відкритих територіях. Вогонь охопив 50 гектарів площі.

Джерело

Новости Харькова