Люксембург передав швидкі і рятувальні машини на Харківщину

Україна отримає понад сто автомобілів із Люксембургу.

На Харківщину прибули три «швидких» та дві пожежні автівки.

Асоціація українців Люксембургу LUkraine asbl передала рятувальникам та медикам Харківської області нові автомобілі. Усього в Україну з Люксембургу приїдуть 112 автомобілів, наразі надійшла перша колона з 16-ма автівками. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

«Частина швидких була надана CGDIS та Міністерством внутрішніх справ Люксембургу. Інші автомобілі були закуплені на кошти спонсорів та партнерів. Зокрема, щоб зібрати гроші на ці автівки, волонтери виставили у середмісті Люксембурга обстріляну машину швидкої допомоги та пожежну машину, що підірвалася на міні. За словами організаторів, надалі ці авто планують розмістити перед Європарламентом, а згодом – в Гаазі», — розповіли у ХОВА.

Як розповів начальник Головного управління ДСНС у Харківській області Олександр Волобуєв, отримані дві пожежні автівки будуть працювати в Харкові. Вони мають 30 метрів висоти підйому, є сучасними, завдяки ним рятувальники оперативно виконуватимуть завдання.

«Тепер ми маємо ще два колінчатих автопідіймачі, які будуть нести бойове чергування в місті Харків. Це сучасна техніка, яка допоможе оперативно виконувати свої завдання за призначенням: гасіння пожеж, рятування людей та інше. За час повномасштабного вторгнення рф у нас значно постраждала техніка та пожежні депо, особливо на деокупованих територіях. Тому нам дуже потрібне нове обладнання», — зазначив Олександр Волобуєв.

Також пошкоджено багато автомобілів у Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, тому автопарк потрібно постійно оновлювати.

Фото: ХОВА

Як писав KharkovNEWS.info, деокупованим селам Харківщини передадуть дві швидкі допомоги. Допомога надійшла з Польщі.

Джерело

Новости Харькова