Лісника з Харківщини засудили за роботу на окупантів

У суді колаборант визнав провину.

Чоловік вирубав український ліс, аби передати його ворогу.

Червонозаводський районний суд Харкова виніс вирок співробітнику Куп’янського лісництва, який під час повномасштабного вторгнення перейшов на бік загарбників. Майстра лісу засудили до п’яти років тюрми.

Слідчі встановили, що до повномасштабної війни чоловік працював майстром лісу у Куп’янському лісництві, а у травні 2022 року, коли район був окупований, влаштувався до так званого «Купянского лесничества». Майстром лісу у росіян він був до деокупації, згодом тривалий час переховувався. Його затримали 31 січня 2024 року у Куп’янську.

«Чоловік вирубував український ліс для подальшої передачі деревини російським військовим. За роботу на рф він встиг отримати понад 70 тисяч російських рублів. Тривалий час чоловік намагався «замаскуватися» в Куп’янську, будучи «поза політикою», та періодично мешкав у родичів», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

У суді майстер визнав провину. Його визнали визнали винним у колабораційній діяльності, вирок суду ще не вступив у силу.

Як писав KharkovNEWS.info, залізничник із Харківщини проведе 10 років у тюрмі за допомогу росіянам. У Харкові винесли вирок 42-річному жителю Куп’янщини.

Автор: Марія Мирошниченко

Джерело

Новости Харькова