Легендарний гравець «Металіста» обійняв посаду у харківському клубі

Папа Гуйєе став став віцепрезидентом ФК "Металіст".

Під час війни Папа Гуйє лише ненадовго виїжджав з України. 

Рада директорів ФК «Металіст» призначила 39-річного сенегальця віцепрезидентом клубу.

Про це повідомили у пресслужбі клубу.

«Безумовно, Папа Гуйє видатний та заслужений футболіст для нашого клубу. Крім цього, він ще й чудова людина, яка залишилася в Україні навіть під час війни й виїжджала лише для розв’язання питань із документами… Ми впевнені, що його досвід та знання допоможуть розвитку «Металіста» з усіх боків», — прокоментував призначення генеральний директор клубу Валерій Грига.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Металіст» Ярославського вилетів з УПЛ і влаштував демарш

Нагадаємо, Папа Гуйє переїхав до України 16 років тому. У 2005-2006 роках він грав за «Волинь».

Від 2006 до 2015 року сенегалець грав за «Металіст», разом із клубом дістався 1/4 фіналу Ліги Європи, також узяв срібло УПЛ.

У жовтні 2020 Папа Гуйє підписав контракт з футбольним клубом «Метал». 16 червня Українська асоціація футболу затвердила перейменування харківського футбольного клубу «Метал» у «Металіст» і дала клубу дозвіл виступати. У липні 2021 року Гуйє завершив ігрову кар’єру.

Щодо ФК «Металіст», про начебто відродження легендарного клубу олігарх Олександр Ярославський пафосно оголосив у травні 2021 року. За рік команда пройшла Першу лігу, проте в УПЛ харків’яни не затримались. Через тиждень після вильоту команди з Української прем’єр-ліги її залишив головний наставник. 

Проблеми у Ярославського і клубу почалися в лютому 2022 року, коли автомобіль з Ярославського кортежу збив на смерть 36-річного чоловіка, після чого Ярославський швидко виїхав з України. У липні 2022 року Ярославський повернувся до України, але фактично припинив фінансування клубу.

«Металіст» залишили більшість гравців, топ-менеджмент та тренерський штаб, перейшовши здебільшого до «Дніпро-1». Нині клуб грає у Першій лізі і перебуває на останньому місці у своїй групі.

Джерело

Новости Харькова