Крилата ракета та понад десять авіанальотів: росіяни обстріляли Харківську область

Авіаційних ударів завдавали на Слобожанському та Куп'янському напрямках.

За добу по Харківській області били з авіації, артилерії та мінометів.

Під авіаційні удари потрапили одинадцять населених пунктів регіону на півночі області та на Куп`янскому напрямку. Зокрема, Червона Зоря, Ветеринарне, Козача Лопань, Гатище й Рогань на Слобожанському напрямку та Куп’янськ, Петропавлівка, Подоли, Табаївка, Піски-Радьківські й Чернещина на Куп’янському напрямку. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.

Окрім того, учора вдень Росія завдала ракетного удару по селищу міського типу Рогань.

«Ворог вдарив двома ракетами, попередньо Х-22. Зафіксовані влучання в землю, без руйнувань та постраждалих», — розповів голова ХОВА Олег Синєгубов.

На місці розпочалась пожежа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни роблять мінно-вибухові загородження у Харківській області

Також російські окупанти обстрілювали з артилерії й мінометів території Вовчанська, Вовчанських Хуторів, Охрімівки, Потихонового й Чугунівки. На Куп’янському напрямку під обстрілами перебували Вільшана, Петропавлівка та Чернещина.

Загарбники знову пробували наступати у районі села Синьківка на Куп’янщині. Українська армія зупинила наступальні дії ворога, й той відійшов із втратами.

Як писав KharkovNEWS.info, командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський повідомив про те, що Росія прагне прорвати оборону України та захопити Куп’янськ. Для цього вона відправляє на різні напрямки штурмові загони, у складі яких — переважно в’язні.

Джерело

Новости Харькова