Командир бригади, яку звинувачують у втечі на Харківщині, залишив посаду

Артур Горбенко повідомив, що залишається у Збройних Силах України.

Командир 125-ї окремої бригади територіальної оборони генерал-лейтенант Артур Горбенко повідомив попрощався із бойовим прапором бригади.

Повідомлення про це з’явилося на сторінці бригади ТрО увечері 17 червня. 

«Завершується більш ніж дворічна наша з вами спільна служба в 125-й окремій бригаді територіальної оборони. Ви – люди мирних професій, різноманітних сфер діяльності та інтересів, з перших днів повномасштабної російської агресії, добровільно без вагань, стали на захист рідної землі та бороните нашу державу в лавах Сил оборони. Висловлюю вам свою глибоку вдячність за службу, довіру і підтримку та від щирого серця хочу побажати Вам злагоди та добра, міцного та непохитного здоров’я, сімейного благополуччя та родинного тепла, успіхів у службі на благо нашої Держави!» — сказав Горбенко.

Генерал-лейтенант подякував особовому складу за вірність присязі і зауважив, що продовжить службу в лавах ЗСУ.

Нагадаємо, після прориву росіян на Харківщині 10 травня ДБР відкрило кримінальне провадження, у справі фігурує 28 осіб, зокрема командування 125-ї бригади та підпорядкованих їй підрозділів, а саме: 415 окремого стрілецького батальйону 23 механізованої бригади; 172 окремого стрілецького батальйону. Вони не організували належним чином оборону позицій на кордоні Харківської області та РФ, що призвело до втрати позицій. Внаслідок цього росіяни змогли вдруге окупувати понад 10 населених пунктів на Липецькому та Вовчанському напрямках та північ Вовчанська.

125-та окрема бригада Сухопутних військ Збройних сил України (125 ОБр СВ ЗСУ) — кадроване формування Сухопутних військ Збройних сил України у Львові. Бригада перебуває у складі Оперативного командування «Захід».

Автор: Юлія Агєєва

Джерело

Новости Харькова