Колишній помічник Мураєва став чиновником Харківської обласної військової адміністрації

Руслан Дейнека відповідає за соціальний напрямок.

Руслан Дейнека був призначений директором департаменту соціального захисту ХОВА.

Призначення відбулося у серпні. На сайті ХОВА Руслана Дейнеку уже титрують саме як очільника департамента. Він повідомив, зокрема, що для всіх внутрішньо переміщених осіб, які отримували допомогу у липні поточного року, з 1 серпня виплату допомоги автоматично продовжено до кінця січня 2024 року, а особам, які перебувають за кордоном понад 30 календарних днів, їх скасують.

Руслана Дейнеку призначили на місце Юрія Шпараги, який звільнився з ХОВА у березні 2023 року через те, що раніше заступниця голови ХОВА Віта Ковальська обіцяла розформувати департамент. Урешті-решт підрозділ залишили, Шпарага очолив управління у Харківській міській раді. 

Руслан Дейнека народився 1990 року, починав працювати у школі, мріяв колись очолити «районо», про що говорив під час інтерв`ю. У 2016 році закінчив Харківський економічний університет. У 2015 році був помічником народного депутата Євгенія Мураєва (обирався від Зміївщини, голосував «за» диктаторські закони у лютому 2014 року, після початку повномасштабної війни втік до Австрії, його називали одним з імовірних кандидатів на посаду «гауляйтера України», йому заочно повідомлено про підозру у державній зраді). За даними руху «Чесно», Дейнека працював за строковим трудовим договором на постійній основі.

Згодом Дейнека працював у Мереф`янській міській раді начальником відділу освіти, культури та спорту, станом на 2021 рік — першим заступником міського голови Мерефи Сітова. Двічі обирався депутатом до Харківської обласної ради: у 2015 році як «посіпака» Мураєва пройшов до облради від партії «Відродження», у 2020 році — від «Слуги Народу».

Джерело

Новости Харькова