Колишній дружині Мураєва удруге за повномасштабну війну збільшать зарплату

Надбавка складе 15%.

Восени 2022 року Валерії Дзюбі (тоді ще Мураєвій) вже давали надбавку, трохи більше ніж за півтора року після цього хочуть встановити нову надбавку.

Заступниці голови Харківської обласної ради Валерії Дзюбі хочуть дати надбавку за вислугу років. Із травня до її посадового окладу планують додати 15%. Це питання мають затвердити депутати Харківської обласної ради на наступній сесії. Про це стало відомо з відповідного проєкту рішення, опублікованого на сайті облради.

«Встановити заступнику голови обласної ради Дзюбі Валерії Олегівні відповідно до статті 22 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та підпункту 4 пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 09 березня 2006 року № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» (зі змінами) з 22 травня 2024 року щомісячну надбавку за вислугу років у розмірі 15 відсотків посадового окладу, з урахуванням доплати за ранг», — сказано у проєкті рішення.

Пояснювальну записку надала голова облради Тетяна Єгорова-Луценко. У ній зазначено, що в Україні передбачені надбавки за вислугу років співробітникам органів місцевого самоврядування у наступному розмірі: якщо стаж більше ніж 3 роки, то 10% надбавки, понад 5 років стажу — 15% надбавки, понад 10 років — 20%, більше ніж 15 років стажу — 25% надбавки, понад 20 років — 30%, понад 25 років — 40%. За інформацією голови облради, у Дзюби вже є більше ніж п’ять років стажу.

«За записами в трудовій книжці заступника голови обласної ради Дзюби В.О. стаж роботи в органах державної влади та в органах місцевого самоврядування станом на 22 травня 2024 року становить 05 роки 01 день, що є підставою для встановлення їй щомісячної надбавки за вислугу років у розмірі 15 відсотків посадового окладу, з урахуванням доплати за ранг», — зазначено у пояснювальній записці.

Нагадаємо, 20 вересня 2022 року на XII сесії Харківської обласної ради ухвалили рішення про призначення надбавки у розмірі майже 2000 гривень заступниці голови Харківської обласної ради Валерії Мураєвій (зараз — Дзюба). Тоді стаж Мураєвої в органах держвлади та місцевого самоврядування складав три роки та один день (у пояснювальній записці було сказано, що це станом на 6 лютого 2022 року).

Сама Мураєва заявила тоді, що не може відмовитися від додаткових грошей і обіцяла спрямувати їх на ЗСУ. Після ухвалення рішення Єгорова-Луценко попросила Мураєву щомісяця звітувати про передання надбавки українській армії.

Джерело

Новости Харькова