Колаборант-фінансист із Куп’янська може вийти під заставу

Суд визначив заставу у 134 тисячі гривень.

Так званого «и. о. начальника управления финансов» у так званій «Временной (Военной) гражданской администрации Купянского района» взяли під варту строком до 7 червня, під заставу у 134 200 грн.

Таку ухвалу виніс Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області 11 квітня.

Як встановив Харківський антикорупційний центр, йдеться про уродженця Дворічної Віктора Татаренка.

Віктор Татаренко. Фото: ХАЦ

55-річний Татаренко підозрюється за фактом ч. 5 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність).

З ухвали суду стало відомо, що 18 серпня минулого року Татаренко добровільно надав згоду представникам збройних сил рф та ВЦА Харківської області обійняв посаду «и. о. начальника управления финансов» у так званій «ВГА» у Куп’янську. 

До обов’язків псевдопосадовця входило: керівництво діяльністю управління фінансів, створення проєкту бюджету так званої «ВГА», планування роботи управління фінансів та забезпечення виконання перспективних планів робіт, здійснення контролю за виконанням планів доходу бюджету Куп’янського району, підготовка звітів про виконану роботу для розгляду та затвердження так званому «главе ВГА Купянского района Харьковской области» Максиму Губіну. 

Після деокупації Куп‘янщини Татаренко втік до Харкова.

Як стало відомо ХАЦу, Татаренко раніше був керівником фінансового відділу Дворічанської райдержадміністрації. А після реорганізації цієї РДА, очолив фінансовий відділ Дворічанської селищної ради. На сьогоднішній день, Татаренко згідно з інформацієї порталу “YouControl”, продовжує бути керівником фінансового відділу Дворічанської селищної ради.

На ухвалу про обрання запобіжного заходу подана апеляційна скарга. Засідання апеляції відбудеться 27 квітня, о 14:00.

Як писав KharkovNEWS.info, за голову селищної ради на Харківщині внесли заставу у пів мільйона гривень. Олександр Гололобов не перебуває під вартою.

Джерело

Новости Харькова