Кличко і Терехов повчаться американському самоврядуванню

Міський голова на два дні поїхав до США.

На Саміті із мерами міст зустрінеться державний секретар США Ентоні Блінкен.

У четвер 27 квітня та п’ятницю 28 квітня у столиці американського штату Колорадо Денвері відбудеться Саміт міст Північної та Південної Америки. Його відвідає харківський міський голова Ігор Терехов. Про це повідомили у Харківській міській раді. 

«Захід спрямований на заохочення місцевих органів влади та громадських лідерів до вирішення питань економічного співробітництва, мобілізації інвестицій, міграції, клімату, демократичного управління та цифрової трансформації», — розповіли у міськраді.

За інформацією міськради, Терехов планує обговорити на заході відновлення Харкова. Для цього він проведе переговори з представниками американського уряду.

Такий Саміт проводиться вперше. Його ініціював Держдепартамент США, підтримку надав USAID (Агентство США з міжнародного розвитку).

Зазначимо, на Саміт міст Північної та Південної Америки у Денвері також полетів мер Києва Віталій Кличко. Київський міський голова повідомив, що отримав відповідне запрошення від американських партнерів. На Саміті зустрінуться мери багатьох міст західної півкулі. Саміт спрямований на посилення співпраці й обмін досвідом між мерами. Також Кличко відвідає Вашингтон.

«Сьогодні та завтра про підтримку і допомогу Україні говоритиму у Вашингтоні з сенаторами та конгресменами, провідними політичними експертами та представниками уряду США», — написав Кличко у своєму Telegram.

На сайті Саміту сказано, що у програмі передбачені, зокрема, пленарні засідання, круглі столи, розмови з експертами, заходи з громадськістю. Тут мають обговорити питання, важливі для місцевих громад Америки.

«Саміт міст 2023 року в Америці відбудеться в Денвері, штат Колорадо. Завдяки міцним зв’язкам у всій півкулі, процвітаючим і стійким діловим і культурним спільнотам, а також прагненню сталого розвитку Денвер і Колорадо є прикладом найкращих інновацій на рівні міст і штатів», — зазначили на сайті.

Перший захід відбудеться у четвер 27 квітня з 10:00 до 12:00. Форум назвали «Місцеві погляди на ризики та переваги енергетичного переходу».

«Сесія буде зосереджена на включенні місцевих поглядів на шлях до стимулювання інклюзивного глобального енергетичного переходу та підтримки сталого зростання в Америці», — розповіли організатори.

Друга сесія «Посилення лідерства мерів у боротьбі з ненавистю, екстремізмом, поляризацією та захистом місцевої демократії в Америці» пройде у п’ятницю 28 квітня з 14:00 до 15:30. Окрім обговорення цієї теми, планується підписання Денверської декларації про боротьбу з ненавистю та захист місцевої демократії в Америці.

Як писав KharkovNEWS.info, 26 квітня Ігор Терехов прибув у США, де планує зустрітися з представниками американського уряду. Він полетів в Сполучені Штати за запрошенням. Головною метою всіх зустрічей Терехов назвав відбудову Харкова.

Джерело

Новости Харькова