Керівника лікарні у Харкові підозрюють у розкраданні двох мільйонів гривень

Головний лікар знаходиться під домашнім арештом.

Керівник медзакладу підписав договір на придбання устаткування із завищеною сумою.

Як повідомляє Харківський антикорупційний центр із посиланням на ухвалу суду, йдеться про керівника КНП «Міська клінічна багатопрофільна лікарня №25» Вячеслава Вакуленка.

Головного лікаря підозрюють у розкраданні двох мільйонів гривень.

В 2020 році ХАЦ писав про угоду, яку лікарня уклала з ТОВ «Південбудсервіс- 18» щодо капітального ремонту медустанови вартістю 34 млн. грн.

Як йдеться в ухвалі суду, «у директора КНП «Міська клінічна багатопрофільна лікарня №25» ХМР виник злочинний умисел на розтрату на користь ТОВ «Південбудсервіс — 18″ бюджетних коштів призначених для вказаного капітального ремонту шляхом включення до зазначеної закупівлі медичного устаткування та подальшої оплати такого устаткування за завищеною ціною».

Йшлось про капітальний ремонт приймального відділення лікарні. Це і внутрішні ремонтні роботи, заміна вікон, сантехніка, світло, медичне обладнання, система протипожежної безпеки. Крім того, у кошторис входив ремонт в операційних та медичне устаткування.

За даними слідчих, пізніше в додаткових угодах сума коштів на ремонт зменшилась до 20,7 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрадання бюджетних грошей на відбудові: на Харківщині зареєстрували 40 проваджень

Планувалось закупити таке обладнання: 18 ультрафіолетових ламп вартістю 2 598,18 грн. за одиницю; лампа безтіньова операційна вартістю 133 097,23 грн. за одиницю; лампа безтіньова пересувна вартістю 171 148,99 грн.; 9 моніторів пацієнта вартістю 109 331,20 грн.; 2 дефібрилятора вартістю 82 310,18 грн. за одиницю.

В 2021 році лікарня та підрядник підписали додаткові угоди, де зменшувались обсяги робіт та сума. Але в умовах договору згадувалось, що ціна за одиницю обладнання змінюватись не може. При цьому в додатковій угоді вже були зазначені такі ціни: 18 ультрафіолетових ламп вартістю 5 500,00 грн за одиницю; лампа безтіньова операційна вартістю 505 607,48 грн за одиницю; лампа безтіньова пересувна вартістю 31 653,74 грн за одиницю; 6 моніторів пацієнта вартістю 335 338,32 грн за одиницю; 2 дефібрилятора вартістю 238 844,00 грн за одиницю.

За даними слідства, лікар знав про завищені ціни в устаткуванні і навмисно підписав документи, які дозволили підряднику отримати зайвих 2,2 млн грн.

За даними порталу “Судова влада”, мова йде про Вячеслава Вакуленка, — пише ХАЦ. 

На даний момент Вячеслав Вакуленко отримав підозру від слідчих, а суд вибрав йому обмеження у вигляді домашнього арешту.

У суді підозрюваний заявив, що ніде не працює. А за даними системи Youcontrol та і сайту міськради Вакуленко ще записаний керівником медичної установи, — уточнили у ХАЦ. 

Як писав KharkovNEWS.info, «Харківські тепломережі» розірвали угоду із фірмою обвинуваченого у розтраті

Джерело

Новости Харькова