Керівник «Харківських тепломереж» визнав, що був за кермом напідпитку і на рік залишився без прав

Василь Скопенко двічі відмовився пройти перевірки на стан алкогольного сп'яніння. У суді свою провину визнав.

Наприкінці 2022 року суддя Київського районного суду прийняла рішення щодо директора «ХТМ» Василя Скопенка. Він заплатить штраф і не зможе керувати автомобілем протягом року.

Київський районний суд Харкова наклав на директора «Харківських теплових мереж» Василя Скопенка адміністративне стягнення у сумі 17 тисяч гривень та позбавив права керування транспортними засобами на рік в адміністративній справі про їзду за кермом напідпитку. 

Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень та сайту «Судова влада», повідомляє «МедіаПорт».

Нагадаємо, увечері 5 грудня поліція зупинила в Харкові позашляховик Mercedes, у якому перебували два міські менеджери, очільник «Хаоківських тепломереж» Василь Скопенко і директор Департаменту інфраструктури міської ради Іван Кузнєцов.  Із відео, яке з’явилося на деяких телеграм-каналах, а потім зникло, можна зрозуміти, що Скопенка та Кузнєцова зупинили за керування в нетверезому стані, потім на них одягли кайданки. Скопенко та Кузнєцов голосно кричали, вигукували непростойну лексику і повторювали «Де ви були?». За контекстом можна зрозуміти, що мова йшла про війну.  

За інформацією Нацполіції, близько 23:00 патрульні зупинили автомобіль для перевірки. Патрульний запропонував водієві пройти тест на встановлення стану алкогольного сп‘яніння, але чоловік, яким виявився Василь Скопенко, відмовився.

«Правоохоронці склали адміністративний протокол за ст. 130 (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Під час складання адміністративних матеріалів пасажир вийшов з автомобіля, почав лаятися і грубо чинити спротив поліцейському», — повідомили в поліції.

Суд встановив, що Скопенко керував автомобілем «з ознаками алкогольного сп’яніння, а саме: запах алкоголю з порожнини рота, поведінка, що не відповідає обстановці, порушення мови, порушення координації рухів». Він відмовився від огляду на стан алкогольного сп’яніння на місці та в обласному наркологічному диспансері, а також не підписав протокол. Власну провину Скопенко визнав, до суду не з’явився і просив розглядати справу без нього.

«Таким чином, суд вважає, що в діях ОСОБА_1 міститься склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, тобто відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп’яніння», — сказано в матеріалах справи.

Рішення вже набуло законної сили.

Нагадаємо, у міській раді говорили, що у всьому має розібратися поліція. 

«Василь Скопенко дуже ефективний менеджер. Пішов до армії одразу після 24 лютого, був одним із перших, хто вступив до бою 27 лютого на вулиці Шевченка. За керівництва Скопенка «Харківські теплові мережі» чотири рази за осінь перезпускали систему опалення, що просто нереально. Так само, як Іван Кузнєцов робить із транспортною системою Харкова», — пояснив речник міської ради Юрій Сидоренко. 

Джерело

Новости Харькова