Катували учасників АТО на Харківщині: суд виніс вирок російським військовим

Чотирьох окупантів засудили до 11 років ув’язнення.

Котелевський районний суд Полтавської області засудив до 11 років ув’язнення чотирьох російських військовополонених за порушення законів та звичаїв війни.

Про це повідомляє DW. 

Як встановив суд, на початку вересня російські військовослужбовці Михайло Іванов, Руслан Колєсніков, Максим Вольвак і Валентин Бич, двоє з яких були бійцями приватної військової компанії “Редут”, затримали в окупованому селищі Борова на Харківщині трьох місцевих жителів, які раніше служили в зоні АТО на Донбасі. 

За даними слідства, чоловіків відвезли на територію колишньої бази відпочинку у сусідньому селищі Новоплатонівка. Упродовж кількох днів їх утримували у триметровій земляній ямі зав’язаними та катували — одного із них били деревʼяним молотком по ногах. Воду та їжу їм не давали. Над ветеранами російсько-української війни знущалися, погрожували убивством та били.

Обвинувачені також супроводжували затриманих на так звані допити, де від них вимагали надати інформацію про решту учасників АТО, які живуть в окупованій на той час Боровій. В український полон обвинувачені здалися під час звільнення Харківщини.

Кожного засудили до 11 років позбавлення волі. Таким чином суд задовольнив клопотання прокуратури. Обвинувачені і їхні захисники, безкоштовно надані Україною, просили призначити менше покарання. Вони наголосили на тому, що російські військові виконували наказ свого керівництва.

Усі четверо росіян повністю визнали провину та розкаялися. “Розкаююсь і прошу вибачення у потерпілих і всього українського народу за нашу агресію”, — сказав один із військовополонених Колєсніков.

Вирок можна оскаржити в апеляційному суді. До набуття ним чинності військовополонені перебуватимуть у слідчому ізоляторі в Харкові.

Джерело

Новости Харькова