Карантин через сказ: скажені коти покусали дитину та чоловіка у Харківській області

Випадки сказу зафіксували на Лозівщині.

У Лозівській громаді ввели карантин через сказ двох кішок.

Надзвичайна подія талася у селі Бакшарівка (Бунаківський старостинський округ) 13 вересня. Дмашня кішка вкусила хлопчика за стопу. Пізніше у неї діагностували сказ.

«Батькам довелося знешкодити тварину. На наступний день її тіло відвезли до Лозівської лабораторії Держпродспоживслужби. У п’ятницю, 15 вересня, у кішки підтвердили сказ. Відповідні висновки надала Харківська регіональна державна лабораторія державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Дитина знаходиться під наглядом лікарів», —повідомив голова Лозівської громади Сергій Зеленський.

Ще один випадок нападу скаженої кішки стався у селі Садове 10 вересня. Кішка напала на чоловіка та за чотири дні померла. У тварини також виявили сказ. Лікарі надають допомогу чоловікові.

Через випадки сказу у Бакшарівці та Садовому з 18 вересня ввели карантин. Окрім цього, села Іванівка, Богомолівка, Бритай, Різдвянка, Павлівка Друга і Зелений Гай визнали як загрозливі зони.

«Запланували додаткові профілактичні заходи. Прошу усіх мешканців громади у разі нападу тварин звертатися до медиків. Бережіть себе та будь здорові», — зазначив голова Лозівської громади.

Як писав KharkovNEWS.info, у селі Михайлівка Чкаловської громади (Чугуївщина) зареєстрували випадок сказу. Безпритульний кіт прийшов на подвір’я, напав на людей і покусав дитину. Лабораторне дослідження показало, що кіт хворий на сказ.

Джерело

Новости Харькова