Жителька Харківської області проведе 1,5 року в тюрмі за співпрацю з окупантами

Ольга Гляненко погодилася стати "директоркою школи" та вилучала українську літературу

За співпрацю з окупантами суд призначив жительці села Яковенкове Ізюмського району покарання — один рік та шість місяців позбавлення волі.

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області визнав Ольгу Гляненко винною у державній зраді. Наприкінці липня минулого року жінка, що до війни займалася оптовою торгівлею зерном, насінням і кормами для тварин, погодилася стати «директоркою школи в рідному селі поблизу Балаклії та впроваджувати у навчанні дітей російські стандарти. 

За даними «Харківського антикорупційного центру», 1 серпня Гляненко уклала трудовий договір з так званим «керівником відділу освіти Балаклійського територіального управління Ізюмського району». Вона повідомила вчителям та батькам учнів про впровадження у навчальному закладі стандартів освіти РФ і також вилучила зі шкільної бібліотеки українську літературу.

Акт вилучення літератури. Фото: ХАЦ

«У соцмережі потрапив так званий “акт” від 18 серпня минулого року за підписом Ольги Гляненко про вилучення з місцевої школи літератури. Ольгу Гляненко цим актом зробили головою комісії з вилучення українських книжок та символіки в школі села Яковенкове», — розповіли в ХАЦ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власник СТО на Харківщині ремонтував техніку окупантів

Комісія під головуванням Гляненко встигла вилучити 1000 книжок українською мовою, 37 одиниць української символіки,  26 плакатів і стендів.

Ольга Гляненко повністю визнала свою провину. 

Джерело

Новости Харькова